Emil, det halva fåret

Opal 1999

Emil som är vit framme och svart bak födds i en flock av vita får.
Emil blir allt större men aldrig vill någon leka med honom. De andra lammen bara retar honom för hans svarta bakdel. Emil blir ledsen och smiter sin väg.
I den mörka skogen möter han vargen, men vargen blir rädd för Emil...
Ny utgåva kom våren 99 på Opal
Den första utgåvan kom 86 på AWE/Gebers
Läs ett utdrag!

Läs ett utdrag!

Bibliotekstjänsten februari 1999
Bilderbok. Ett kärt återseende av en lekfull historia om att vara annorlunda, att inte behöva visa sin duktighet för att duga utan att man kan gå sin egen väg och finna sina gelikar. Fåret Emil föds halvt svart och halvt vit. Han retas av flocken och jagas iväg, men när han har lurat vargen vill de ha honom tillbaka. Men då har Emil funnit en flock där alla är svart-vita. Där möter han sin Emilia... Konstnären skojar lekfullt med Emils vita framdel och svarta bakdel. Hans avvikelse det som driver honom bort från sin flock blir hans räddning. Texten är sparsam, väl avvägt och njutbar att högläsa. Ulla Wentzel.
...Friskt och skönt med en bok som stärker små barns mod att inte följa strömmen. Szabo är kanske framför allt konstnär och akvarellbilderna är härliga, mycket stämningsfulla och charmiga. Ulliga, krulliga får rör sig i ett vackert drömlandskap som i stil påminner om centraleuropeiska naivisters bilder. Ett välkommet nytryck, boken tål att läsas om och om igen. Birgitta Emanuelsson.

 

Opal 1999
Den första utgåvan kom 86 på AWE/Gebers

Tillbaka till Böcker